یکی از بیماری های مهم روده بزرگ بیماری التهابی روده است که در جامعه به کولیت زخمی معروف است . این بیماری دسته ای از بیماری های روده است که در واقع جداره روده را میگیرد و باعث ملتهب شدن و زخم شدن روده می شود .
کولیت اولسراتیو و بیماری کرون دو شکل عمده از بیماریهای التهابی روده هستند و انواع دیگر بیماریهای التهابی روده شامل کولیت لنفوسیتی و کولیت کلاژن نیز میباشد.
برای این بیماری علت مشخص و دقیقی وجود ندارد اما در راس تئوری ها، بحث سیستم ایمنی بدن انسان است و تئوری های مختلفی را نیز مطرح کرده اند اما اگر این بیماری در هر صورت به وجود آمد سالیان زیادی ادامه پیاده می کند و معمولا در افراد جوان به وجود می آید .
سیستم ایمنی: یکی از علل احتمالی بیماریهای التهابی روده، سوء عملکرد سیستم ایمنی است. هنگام مبارزهی سیستم ایمنی بدن با عوامل مهاجم مانند برخی مواد غذایی، ویروس و باکتری، پاسخ ایمنی غیرطبیعی باعث میشود سیستم ایمنی بدن به سلولهای دستگاه گوارش نیز حمله کند.
ژنتیک: به نظر میرسد وراثت نقش مهمی در ابتلا به بیماریهای التهابی روده ایفا میکند زیرا بین IBD و جهشهای ژنی ارتباط خاصی کشف شده است. ۲۰ درصد از افراد مبتلا به کولیت اولسراتیو دارای خویشاوند نزدیک مبتلا به IBD هستند، اما تاکنون هیچ الگوی خاصی در مورد چگونگی توارث IBD پیدا نشده است.
باکتری و ویروس: طبق تحقیقات انجام شده باکتریهای اشریشیاکلی و آنتروویروس با بیماری کرون مرتبط هستند.
عواملی مانند سیگار کشیدن، قرصهای ضدبارداری، رژیم غذایی، تغذیه با شیر مادر، واکسیناسیون، آنتی بیوتیکها و عوامل دیگری به عنوان علل تاثیرگذار بر بیماریهای التهابی روده شناخته شده اند.
علائم بیماری :
1- خون ریزی از مخرج
2- اسهال
3- درد شکمی و گرفتگی عضلات شکم
4- حرکات دردناک و دشوار روده
5- احساس عدم تخلیهی روده پس از اجابت مزاج
برای دریافت اطلاعات بیشتر به صحبت های دکتر مهران بابایی در برنامه دکتر سلام با موضوع بیماری التهابات روده فوق تخصص گوارش و کبد در قسمت پایین مراجعه کنید و همچنین می توانید نظرات و سوالات خودتان را با ما در میان بگذارید .
سلام خسته نباشید من 22 ساله که کولیت اولسروز دارم و تحت نظر دکتر ، همچنین سینوزیت آلرژیک هم دارم . در این سالها این را تجربه کرده ام که هر وقت علائم سینوزیت ( سرماخوردگی ، عفونت و … ) شدید تر می شود علائم کولیت ( اسهال ، خوتریزی و … ) هم شدید تر می شود . فکر می کنم از طریق ورود عفونت سینوسها از طریق ترشحات پشت حلق به روده . این را بارها به دکترم گفته ام ولی اصلاً اهمیتی نمی دهند لطفاً شما راهنمایی بفرمایید که اولاً ارتباطی هست یا نه و دوماً اگر هست راهکار چیست ؟
با سلام و تبریک سال نو
هر بیماری عفونی که بر روی سیستم ایمنی تاثیر بگذارد ، میتواند بر روی بیماریهای اتوایمیون مثل IBD نیز اثر بگذارد.
ادامه درمان کولیت را بصورت منظم انجام دهید و در ضمن پیگیر درمان سینوزیت یا سرماخوردگی نیز باشید.
سلام وقت بخیر
ببخشید من سه هفته پیش معده درد گرفتم روز بعد به مدت نصف روز اسهال ابکی داشتم ودرد عضلانی با مراجعه به پزشک اعلام کردند احتمالا شما دچار اسهال ویروسی شدین و دارو دادند دو روز کاملا علائم بیماری رفع شد اما مجدد بعد از دو روز احساس درد در معده پس از صرف غذا میشدم انگار که غذا در بالای معدم باقی میماند و هیچ علامت دیگری نداشتم مدفوع هم طبیعی بود پس از مراجعه به دکتر ایشون ازمایش خون مخفی در مدفوع و هلیکوباکتر و هموگلوبین و گلبول های سفید و قرمز دادند که خون مخفی در مدفوع وجود داشت اما هلیکوباکتر در خون مثبت ولی در مدفوع منفی بود ولی باقی موارد ازمایش طبیعی بود مجدد به فوق تخصص گوارش مراجعه کردم و ایشون تجویز اندوسکوپی و کلونوسکپی همزمان کردند ولی من بیشتر علائمم رفع شده ایا نیاز به انجام این ازمایشات هست؟ایا من مشکل جدی دارم ایا زخم روده دارم؟
با سلام
با توجه به مطالبی که فرموديد، امکان التهاب معده وجود دارد و یکی از دلایل آن میتواند میکروب معده H.Pylori باشد.
بررسی علت خون مخفی نیز بسیار بسیار مهم است و تحت نظر پزشک محترم معالج بودن حتما توصیه میشود.
سلام اقای دکتر من سالهاست که قرص مزالازین میخورم اما بعضی وقتها باز هم اسهال میشم پارسال کولونسکپی کردم دکترم گفت بیماری فعلا خاموش ممنونم جواب بدی
با سلام
با توجه به مطالبی که فرموديد، در مورد بیماری های التهابی روده یا کولیت یا IBD تشخیص بیماری براساس معاینه و شرح حال دقیق و پاراکلنیک مثل نتیجه آزمایشات ،بخصوص نتیجه پاتولوژی نمونه برداری از روده است.
رعایت نکات تغدیه ای و پرهیز از غذاهای تند و پر ادویه و اضطراب و تنش و بخصوص مصرف منظم داروها و انجام آزمایشات و معاینه های دوره ای توصیه میشود. هدف از درمان ، کنترل بیماری و بهبود زخم ها و نبود خون در مدفوع است.
و در صورتیکه همچنان در مدفوع خون مشاهده می شود،یا احساس بهبودی ندارید، با پزشک معالج مشاوره فرمایید.
بنابراین انجام درمان دارویی مناسب و دقیق و مشاوره های دوره ای با پزشک معالج و آزمایشات و پاراکلینیک دوره ای را بسیار مهم و کمک کننده است. و در صورت کنترل بیماری این امکان وجود دارد که مصرف داروی شما بسیار کم شود. بنابراین قطع کامل درمان دارویی توصیه نمیشود.
باعرض سلام و خسته نباشید.
ببخشید من چند روزه که نمیتونم با عرض معذرت مدفوع کنم،و رفتم دکتر گفتن یوبست هستش و شربت orloc رو برام تجویز کردن الان خداروشکر یوبستم رفع شده ولی از اون روز نمیتونم خودم عادی راه بروم چون سمت چپ ورم کردن و درد دارد، حتی دکتر هم گفت عفونت ادراری داری قرص مترونیدازول برام نوشت گفت اگر یبوستت خوب شد اینارو هم بخور در غیر این صورت باید بری سنوگرافی بدی الان بنظرتون مشکل همین بیماری ؟
با سلام
با توجه به مطالبی که فرموديد، در ابتدا باید علت یبوست شما مشخص شود.
مصرف مایعات و فیبرها و سبزیجات پخته و داشتن تحرک بدنی نیز برای رفع یبوست و همچنین کنترل اضطراب و تنش بسیار کمک کننده است.
درمان دارویی تجویز شده را تکمیل فرمایید و سپس میزان بهبودی را ارزیابی فرمایید.
با سلام و خسته نباشید سال97 کلونوسکوپی انجام دادم و بیماری IBD تشخیص داده شده الانم قرص مترونیدازول هر 8 ساعت و کپسول اینتسا500 روزی سه مرتبه ایا این بیماری قابل درمان است و بیماری خطرناکتری ایجاد نمیکندتا کی باید این داروها رو ادامه بدم ممنونم
با سلام
در مورد بیماری های التهابی روده یا کولیت یا IBD تشخیص بیماری براساس معاینه و شرح حال دقیق و پاراکلنیک مثل نتیجه آزمایشات ،بخصوص نتیجه پاتولوژی نمونه برداری از روده است.
رعایت نکات تغدیه ای و پرهیز از غذاهای تند و پر ادویه و اضطراب و تنش و بخصوص مصرف منظم داروها و انجام آزمایشات و معاینه های دوره ای توصیه میشود. هدف از درمان ، کنترل بیماری و بهبود زخم ها و نبود خون در مدفوع است.
بنابراین انجام درمان دارویی مناسب و دقیق و مشاوره های دوره ای با پزشک معالج و آزمایشات و پاراکلینیک دوره ای را بسیار مهم و کمک کننده است. و در صورت کنترل بیماری این امکان وجود دارد که مصرف داروی شما بسیار کم شود.
جهت اظهار نظر دقیق و صحیح در مورد تشخیص بیماری، در ابتدا معاینه و اخذ شرح حال و مطالعه مدارک پزشکی شما توصیه میگردد.
سلام من کولیت زخمی داشتم 5 سال دارو مزاتین و ازرام مصرف کردم الان کلونوسکپی کردم هیچ زخمی داخل روده نبود ایا باید مصرف دارو را ادامه دهم ؟؟
با سلام
با توجه به مطالبی که فرموديد، بیماری التهابی روده یا کولیت یا IBD
رعایت نکات تغدیه ای و پرهیز از غذاهای تند و پر ادویه و اضطراب و تنش و بخصوص مصرف منظم داروها و انجام آزمایشات و معاینه های دوره ای توصیه میشود. هدف از درمان ، کنترل بیماری و بهبود زخم ها و نبود خون در مدفوع است.
و در صورتیکه همچنان در مدفوع خون مشاهده می شود،یا احساس بهبودی ندارید، با پزشک معالج مشاوره فرمایید.
بنابراین انجام درمان دارویی مناسب و دقیق و مشاوره های دوره ای با پزشک معالج و آزمایشات و پاراکلینیک دوره ای، بسیار مهم و کمک کننده است. و در صورت کنترل بیماری این امکان وجود دارد که مصرف داروی شما بسیار کم شود.
سلام غذرمیخوام امکانش هست اسم و شماره مطب دکتر برام بفرستید
با سلام
آدرس
خیابان گاندی جنوبی ، کوچه دوم پلاک ۸ ساختمان سینا، واحد ۹
شماره تماس
۰۲۱-۸۸۷۷۴۲۵۷
ساعات حضور
روزهای شنبه – یکشنبه – سه شنبه – چهارشنبه
۱۶ الی ۲۰