پرسش های گوارش و کبد

دکتر مهران بابایی فوق تخصص گوارش کبد و مجاری صفراوی با حضور در برنامه به خانه برمیگردیم به برخی پرسش های گوارشی پاسخ داد که در ادامه به مرور آنها می پردازیم:

آشالازی قابل درمان است؟ جواب کلی بله است. ولی آشالازی چیست؟ دریچه ای بین معده و مری وجود دارد، خیلی ها ریفلاکس را می شناسند، ترش می کنند یا دهانشان تلخ یا بد مزه می شود. مشکل تنگ شدن دریچه مری است. اگر دریچه مری شل شده و منجر نفوذ اسید معده شود فرد دچار ریفلاکس می شود و اگر این دریچه سفت شود فرد دچار آشالازی می شود. در محل اتصال مری و معده نمی گذارد غذا رد بشود. مهم ترین علامتش گیر کردن غذاست. با دو روش بالون زدن یا جراحی قابل حل است که اغلب جراحی مورد استفاده قرار می گیرد.

فردی در مورد خوردن قرص های اوموپرازول و … و ریفلاکس معده و درد قفسه سینه و عوارض آنها پرسیده اند؟ این داروها عوارض دارند ولی برای کنترل بیماری این عوارض توسط پزشک در نظر گرفته می شود و با مشورت پزشک می توان عوارض را کنترل کرد.

اگر روده تحریک پذیر داشته باشیم آبا کم کردن استرس های بیرونی موثر است؟ در بسیاری از بیماری های گوارشی اگر بیماری عملکردی باشد، در اینگونه بیماری ها سبک زندگی بسیار مهم است. هرچند دیگر عوامل هم باید مورد بررسی قرار گیرد.

نکته مهم این است که شرایط هر فرد به خصوص است و تشخیص درست باید توسط پزشک صورت بگیرد. در واقع نمی توان با اطلاعاتی که از طریق این چنین برنامه هایی در اختیار هموطنان قرار می گیرد تشخیص قطعی و درست داد و حتماً تشخیص پزشک در این موارد نیاز است.

در مورد گرید های کبد چرب و سیروز سوال شد. آخر خط کبد سیروز کبد است. سیروز یعنی کبد به سمت نابودی و مرگ می رود. الکل یا کبد چرب یا هپاتیت ب یا هپاتیت سی می تواند به سیروز کبد منجر شود فرقی نمی کند چه بیماری ای باشد. شاید در مورد کلیه مواردی همچون دیالیز هست هنوز برای کبد این چنین راهکاری وجود ندارد. باید توجه داشت که گرید های پایین هم مهم است. برای این که بفهمیم کبد مشکل جدی دارد یا نه آزمایش و سونوگرافی اعتبار زیادی ندارد. درجه سفتی کبد مهم است که با نمونه برداری تشخیص داده می شود. علل الخصوص افرادی که دیابت به خصوص دیابت تیپ دو دارند در خطر فیبروز، سفتی یا سیروز کبد هستند. سفتی درجه دارد و دارای چهار درجه است. درجه چهار خط نهایی سیروز است. افراد چاق یا کبد چرب از مهم ترین زمینه های این بیماری هستند.

داروهایی که تبلیغ می شوند را به هیچ وجه مصرف نفرمایید. مهم ترین دلیل این امر ندانستن پزشک در مورد عوارض است. در درجه اول باید در مورد سبک زندگی توجه شود و در درجه آخر باید به سمت دارو برویم.

ریفلاکس موجب تورم در بدن نمی شود.

کیست های کبدی انواع مختلف دارند و معمولا خوش خیم هستند و کیست های ساده یا انگلی هستند و کیست های انگلی یا هیداتیک اگر از راه مدفوع خارج شود و …. راه درازی تا کبد فرد دیگر دارد و احتمالش خیلی کم است. جای نگرانی نیست و با دارو می توان درمان کرد.

 

2.8 11 رای ها
امتیازدهی به مقاله
دنبال کردن
اطلاع رسانی
guest
244 نظرات
Inline Feedbacks
نمایش همه دیدگاه ها
حسینی
حسینی
26 روز قبل

سلام و عرض ادب
ببخشید وقتتون بخیر من حدوداً ۴ ماه پیش زایمان کردم بعد از ۱۰ روز بخیه سزارینم باز شد و کمی عفونت کرد دکتر برای من کیلیندامایسن تجویز کردن و بعد از مصرف این قرص دچار اسهال شدم که کم بود اما غذای تجزیه نشده تقریباً بود چند روز بعد از تموم شدن داروها دچار یک ویروس اسهال و استفراغ شدم
واز اون زمان تا الان هر صبح اسهال میشم و غذایی که روز قبل مصرف کردم تقریبا تجزیه نشده دفع میکنم توی این مدت پیش چند متخصص گوارش رفتم و آزمایش های مختلف و آندسکوپی و کلونوسکوپی انجام دادم اما چیزی چز کمی ورم معده تشخیص داده نشده تا الان انواع پروبیوتیک . میترانیدازول . ونکومایسین هم مصرف کردم اما تاثیر نداشت آزمایش کلستردیوم دیفیسیل هم دادم منفی بود اما چون اون زمان میترانیدازول مصرف میکردم برخی از دکترها گفتن بخاطر این منفی نشون داده شده از طرفی به شدت دچار اضطراب و استرس هستم
دچار ضعف بینایی و صدا روده ومعده و احساس تکون خوردن روده هم دارم بشدت بدنم ضعیف شده و گاهی از حال میرم بخاطر افت فشار و قند لطفا راهنمایی کنید که چطور درمانم رو پیش ببرم

Last edited 26 روز قبل by حسینی
دستیار دکتر
ویرایشگر
دستیار دکتر
26 روز قبل
Reply to  حسینی

با سلام
همانطورکه قبلا اشاره گردید، علت اسهال و تغییر نظم دستگاه گوارش می بایست مشخص گردد.
با توجه به عدم احساس بهبودی با درمانهای انجام شده، در صورت امکان در ابتدا معاینه و اخذ شرح حال جامع پزشکی و مطالعه مدارک پزشکی شما جهت رسیدن به تشخیص صحیح توصیه میشود
سپس بر اساس تشخیص صحیح، درمان متناسب با آن آغاز گردد.

سارا
سارا
27 روز قبل

سلام خسته نباشید، من چن روز تب دارم استامینفون مصرف میکنم سه وعده ، ایا به کبدم آسیب میرسونه ؟

Last edited 27 روز قبل by سارا
دستیار دکتر
ویرایشگر
دستیار دکتر
27 روز قبل
Reply to  سارا

با سلام
مصرف هر دارویی باید با دلیل و پس از تشخیص صحیح بیماری انجام شود.
در مورد تب ، حتما باید علت تب مشخص شود و درمان مناسب آن انجام شود که می‌تواند استامینوفن هم در درمان باشد.
در صورتیکه با درمانهای انجام شده احساس بهبودی ندارید بخصوص با تب بالا ، حتما به پزشک مراجعه فرمایید تا به تشخیص صحیح بیماری برسیم و تب بالا بصورت صحیح و علمی کنترل گردد.

سارا
سارا
27 روز قبل

سلام خسته نباید ، دکتر من بخاطر تب بالا سه چهار روز هست روزی سه وعده استامینوفن مصرف میکنم ایا دچار نارسایی کبد شدم؟

دستیار دکتر
ویرایشگر
دستیار دکتر
27 روز قبل
Reply to  سارا

با سلام
مصرف هر دارویی باید با دلیل و پس از تشخیص صحیح بیماری انجام شود.
در مورد تب ، حتما باید علت تب مشخص شود و درمان مناسب آن انجام شود که می‌تواند استامینوفن هم در درمان باشد.
در صورتیکه با درمانهای انجام شده احساس بهبودی ندارید بخصوص با تب بالا ، حتما به پزشک مراجعه فرمایید تا به تشخیص صحیح بیماری برسیم و تب بالا بصورت صحیح و علمی کنترل گردد.

ندا فلاح
ندا فلاح
3 ماه قبل

سلام خسته نباشین ببخشید اقای دکترم من فیبرو اسکن انجام دادم فیبروزامf2بودم الان درشکم درد پهلو دارم علت چیه

دستیار دکتر
ویرایشگر
دستیار دکتر
3 ماه قبل

با سلام
در مورد دردهای شکمی ، حتما باید بخوبی معاینه و بررسی انجام شود و علت درد شکم مشخص شود.
این درد می‌تواند علل مختلفی داشته باشد که در درجه اول با معاینه و سپس در صورت نیاز با کمک گرفتن از پارا کلینیک ها مثل تصویر برداری ها و آزمایشات مرتبط مشخص میگردد.
پس از دستیابی به تشخیص صحیح، آنگاه درمان متناسب با آن تجویز خواهد شد.

نادیا
نادیا
3 ماه قبل

سلام خسته نباشید
پدرم ۷۰سالشونه و درسونوگرافی توده ای در کبدشون دیده شده برای همین از آقای دکتر بابایی وقت ویزیت گرفتیم اما دکتری که مراجعه کردن گفتن برای انجام سی تی اسکن اقدام کنیم اما کراتین خونشون ۱.۶ بود آیا انجام بدن سی تی اسکن تا نتیجه شو دکتر ببینه یا نه ؟

دستیار دکتر
ویرایشگر
دستیار دکتر
3 ماه قبل
Reply to  نادیا

با سلام
تایید انجام سی تی اسکن کبدی با تزریق با پزشک متخصص رادیولوژیست است .
برای بررسی توده کبدی ابتدا شرح حال و بررسی آزمایشات و سونوگرافی و داپلر بیمار بسیار کمک کننده است و سپس ممکن است نیاز به نمونه برداری از توده باشد.
و توصیه میشود بیمار تحت نظر یک پزشک معالج پیگیر تشخیص و درمان باشند.

ندا
ندا
3 ماه قبل

سلام دکتر سونو دادیم نوشته
در قسمت محیطی لوب راست کبد یک ضایعه توپراکوژن ب قطر )۱/۳سانتی متردیده شده نمای ان مطرح کننده همانجیوم است
این چیه دکتر ؟ خطر داره؟

دستیار دکتر
ویرایشگر
دستیار دکتر
3 ماه قبل
Reply to  ندا

با سلام
در مورد توده های کبدی، ضمن معاینه و بررسی کامل شرح حال بیمار ، برای کمک به تشخیص صحیح از پاراکلینیک ها مثل آزمایشات و تصویربرداری استفاده می‌شود.
همانژیوم کبدی توده‌ای خوش‌خیم در کبد است که از شبکه عروقی تشکیل می‌شود. شرح حال بیمار و بیماری‌های همراه احتمالی و مصرف داروهای احتمالی بسیار مهم است.
در صورتی که همانژیوم کبدی کوچک و بدون علائم باشد، ارزیابی دوره‌ای ، معاینات دوره ای Follow up و آزمايشات و سونوگرافي توصيه ميشود
اما در ابتدا در مورد توده های کبدی حتما حتما پیگیری و مشخص شدن علت آن و تشخیص صحیح توصیه می شود.

رضا قائمی فر
رضا قائمی فر
4 ماه قبل

سلام خانمم نیز همان دردزیر ناف راگرفته وحالت تهوع راداردوالبته من حالت تهوع نداشتم آقای دکتر من وقتی ازخواب بیدار می شوم زیرنافم حالت پری مثانه وکمی دردهنوزدارم وبا تخلیه مثانه کم کم این حالت تمام میشه،،، باتشکرازشما

دستیار دکتر
ویرایشگر
دستیار دکتر
3 ماه قبل

با سلام
دردهای ناحیه شکمی ممکن است علائم مشابهی داشته باشند اما تشخیص متفاوت از یکدیگر
برای رسیدن به تشخیص صحیح حتما معاینه و اخذ شرح حال جامع پزشکی و مطالعه مدارک پزشکی بیمار توسط پزشک معالج توصیه میشود.

244
0
سوالی دارید؟ می توانید بپرسید!x
Call Now Buttonتماس با ما